top of page
1/3

Mire készüljek?

A német iskolarendszer több szempontból hasonlít az általunk megszokottra. Az állami iskolákban szeptemberben kezdődik az oktatás, a tantárgyak nem választhatók, hanem kötelező órarend van. Sport tevékenységeket és a tanulni kívánt nyelvet azonban megválaszthatja a tanuló. Rendszeres heti órarendet követnek az iskolákban, amely félévente változik. 

Milyen iskolát válasszak?

Állami iskoláinkat a nemzetközi partnerszervezetünk választja ki a diák jelentkezése alapján. Amennyiben a diáknak különleges kérése, preferenciája lenne, például inkább városi elhelyezést szeretne, természetesen jelezheti.

 

A Bron-Y-Aur személyre szabott, egyedi csomagot állít össze a diákok számára.

NÉMET

KÖZÉPISKOLÁK

ÁLLAMI PROGRAMOK

​A német középiskolai tanéveink kizárólag állami iskolákban valósulnak meg. A kinti szervezetünk helyezi el a diákot egy általa kiválasztott állami középiskolába, a fogadócsaládhoz közel. Amennyiben erre igény van, adódik lehetőség területválasztásra, illetve Berlin is adott, mint külön választható úticél.

Német családoknál helyezzük el a tanulókat, akiket nagy odafigyeléssel választunk ki. Figyelembe vesszük a jelentkező tanuló érdeklődési köreit, igényeit a család kiválasztásánál. Azonban a kulturális nyitottság és a rugalmasság elengedhetetlen a külföldi középiskolai programban való részvételnél.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Célország: Németország

Korosztály: 15-19 év

Dátum: szeptembertől júniusig

Időtartam: 12/20/42 hét

Szállás: fogadócsalád

Programdíj: 5600 EUR-tól

bottom of page