top of page

Egyetemisták

Légy egyetemista külföldön! 7 ok, hogy miért:

Néhány szempont, ami láttán garantáltan neki indulsz, hogy interkulturális élményeket szerezz — ha eddig még nem kaptál kedvet! Ha már tanultál külföldön, vagy épp kint vagy, írj nekünk kommentet vagy emailt és megosztjuk a sztorid!

 

1. A nemzetközi tapasztalat hihetetlenül jól mutat a CV-ben!

Ma már a legtöbb munkaadó itthon és külföldön is, nem csak a nyelvtudást nézi, hanem az interkulturális készségek meglétét is elengedhetetlennek tartja!
 

2. Nyelvtudásod szárnyra kap anyanyelvi környezetben!

Az igazi nüanszok és fortélyait a nyelvnek bizony csak lokális környezetben sajátíthatod el. Ott viszont négyszer gyorsabban fejlődsz, mint nyelviskolai környezetben!
 

3. Változatos emberekkel találkozol és életre szóló barátságokra teszel szert!

Mennyire menő egy kubai csoporttársadtól salsat tanulni? Ilyen élmények csak egy igazi multikulturális közösségben érhetnek.
 

4. Megismersz más oktatási rendszert.

Olyan készségeid fejlődhetnek, amikre más országokban nagyobb hangsúlyt fektetnek, mint itthon. Például csoportmunka, gyakorlati feladatok, retorika...
 

5. Kinyílik a világ és te is fejlődsz!

A komfortzónádon kívül eső élmények hatására olyan fejlődésen mehetsz keresztül, amit a saját megszokott környezetedben jelenleg elképzelni sem tudsz!
 

6. Önálló leszel és bárhol megállod a helyed.

A túlélési és alkalmazkodó képességed fejlődik. Önismereti tréningnek is kiváló.
 

7. Megtanulod értékelni a saját kultúrádat.

A családod és az apró dolgok jelentőséget kapnak újra a kint töltött idő hatására. A saját kultúrádat pedig egy új szemüvegen keresztül figyelheted meg.

bottom of page